estetica

Estetica dentară reprezintă specialitatea stomatologică care se preocupă atât de aspectul funcțional, dar mai ales de aspectul estetic al danturii. Estetica dentară cuprinde procedeele de îmbunătățire sau schimbare a culorii sau formei dinților, a surâsului în general, pentru un zâmbet impecabil, mai alb, mai strălucitor, mai fermecător.
Grație evoluției tehnologiei, echipa cabinetului stomatologic Dent-A-life vă poate ajuta să obţineţi zâmbetul pe care vi-l doriți, consiliindu-vă din aproape în aproape.

Din categoria manoperelor de estetică dentară fac parte:

1. Albirea dentară – procedeu de stomatologie estetică prin care se îmbunătățește culoarea dinților. Prin procedeul de albire dentară se înțelege îndepărtarea coloranților intrinseci (pete de tetraciclină) și extrinseci (cafea, vin roșu, tutun, coloranți naturali sau artificiali) impregnați în structura smalțului dentar.

Albirea se adresează doar dinților naturali. Noi recomandăm ca albirea să se efectueze la 2 zile după igienizarea completă a gurii, iar post-albire – înlocuirea obturațiilor sau a lucrărilor protetice sau aplicarea unor fațete pe dinții naturali indemni de carie să se facă doar după 2 săptămâni, perioadă în care vom obține stabilizarea culorii. Astfel vom copia pe lucrările definitive rezultatul stabil al albirii. În timp, deoarece pacienții nu renunță la obiceiurile alimentare (consum de cafea, tutun, vin roșu, afine, curry, etc), vom avea lucrările dentare ca și martor coloristic fiind posibil necesare ședințe periodice de refresh a culorii dinților.

Cabinetul nostru vine în ajutorul pacienților cu oferte speciale de întreținere a sănătății și culorii dinților (vezi PROGRAM DE SĂNĂTATE ORALĂ), accesibile ca preț și timp.

2. Fațetele dentare – foițe subțiri de ceramică care corectează diferite anomalii ale dinților: culoare (dinți pătați, cu culoare neuniformă sau nesatisfăcătoare post-albire), formă (dinți conici, cu morfologie necorespunzătoare pentru un zâmbet echilibrat, cu neregularități date de imperfecțiuni de structură, dinți fisurați, crăpați,etc), mărime (dinți nanici, prea lați, prea înguști) sau poziție (dinți ieșiți din conturul arcadei sau orientați înspre interior, dinți cu spații între ei: treme sau dinții din față cu diastemă (strungăreață)).

3. Fațetele se aplică pe dinți indemni de carie de regulă după ce aceștia au fost igienizați și albiți. De multe ori efectul estetic dorit se obține fără a prepara deloc suprafețele dentare, fațetele finale cimentându-se pe suprafața externă a dintelui prin tehnici adezive de ultimă generație, folosind cimenturi speciale, care cresc rezistența fațetei și îi dau un ultim retuș de naturalețe pentru efectul ”Wow!”.

În alte cazuri este necesară o preparație minim invazivă a smalțului dentar și posibil nu pe toată suprafața, în general, în cazurile cele mai complexe fațetele vor avea o grosime de maxim 0,6 mm. Ceramica folosită de noi la confecționarea fațetelor este o ceramică presată de rang superior, cu rezistență sporită și cu estetică maximă. Aceasta se numește E-MAX și prin intermediul ei se încearcă a se respecta întru totul textura şi transluciditatea dinţilor naturali.

4. Coroanele integral-ceramice sunt coroane fără suport metalic sau de zirconiu, am putea spune că sunt echivalentul fațetelor dentare, dar se aplică pe dinți distruși de carie, având scopul de a reface coroana dentară în varianta ei ideală, perfect armonizată zâmbetului dumneavoastră.

În cabinetul stomatologic Dent-A-life coroanele integral-ceramice vor fi executate tot din E-MAX.
Orice manoperă dentară efectuată în cabinetul nostru respectă principiile sănătății și funcționalității dentare, ținând cont întotdeauna și invariabil de efectul estetic general obținut la finalul tratamentului.

Împreună zâmbim vieții!