ortodontie

Ortodonția este specialitatea stomatologică care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul anomaliilor dento-maxilare atât la copii cât și la adulții de orice vârstă.
Dinții înghesuiți și ocluzia (mușcătura) nefuncțională afectează estetica zâmbetului, îngreunează igienizarea dentară și sunt factori favorizanți pentru boala parodontală și disfuncția articulațiilor temporo-mandibulare.

Alinierea dinților și obținerea unei ocluzii corecte se obține cu ajutorul diverselor tipuri de aparate ortodontice. Tratamentul durează în medie doi ani, în funcție de complexitatea anomaliei și presupune controale lunare de activare a aparatului. În funcție de diagnostic și de vârsta pacientului, se poate opta pentru aparate mobilizabile sau fixe (braces/brackets) – metalice sau fizionomice (transparente).

Specialistul ortodont din echipa Dent-A-life vă așteaptă pentru a discuta despre posibilitățile dumneavoastră de tratament ortodontic și pentru a stabili împreună varianta optimă de aparat dentar, în concordanță cu vârsta, indicațiile terapeutice și posibilitățile financiare.

Orice manoperă dentară efectuată în cabinetul nostru respectă principiile sănătății și funcționalității dentare, ținând cont întotdeauna și invariabil de efectul estetic general obținut la finalul tratamentului.

Împreună zâmbim vieții!