pedodonție

Pedodonția este specialitatea stomatologică, care se ocupă cu tratamentul afecțiunilor dentare la copii.

Dinții temporari (de lapte) reprezintă primul set de dinți (20 la număr), a căror erupție începe la șase luni și se finalizează la aproximativ trei ani, asigurând până la momentul erupției dinților definitivi funcții foarte importante în dezvoltarea fizică și psihică a copilului.

Motivele indicației tratamentului stomatologic la copii:

  1. Copiii nu vor mai putea mesteca și vor avea probleme de nutriție și dezvoltare dacă dinții temporari sunt afectați.
  2. Dinții temporari ajută copiii să vorbească corect și clar.
  3. Dinții temporari mențin spațiul orizontal și vertical necesar erupției corecte a dinților definitivi. Dacă dintele temporar este pierdut (prin extracție, carie complicată, accident) înainte de perioada normală de înlocuire, acest spațiu se micșorează și pot apărea probleme în erupția corectă, aliniată pe arcada dentară a dinților definitivi ai copilului. Pentru a preveni acest lucru se aplică menținătoare de spațiu.

Momentul primei vizite la stomatolog  nu trebuie amânat până la apariția durerii dentare, când copilul este deja obosit, speriat și stresat. Medicii stomatologi de la cabinetul stomatologic Dent-A-life vă recomandă să vă aduceți copiii în jurul vârstei de trei ani la ședințe seriate de cunoaștere a cabinetului stomatologic și de familiarizare cu personalul medical. Dacă observați orice modificări  de formă, pete, colorații anormale pe dinții copilului dumneavoastră, nu întârziați să apelați la ajutorul medicilor noștri pentru o părere avizată și un plan de  tratament în funcție de psihologia și necesitățile copilului dumneavoastră.

Cabinetul stomatologic Dent-A-life  vă pune la dispoziţie servicii complete de stomatologie pediatrică: igienă și profilaxie dentară, odontologie, endodonție, extracția dinților temporari, ortodonție.

Împreună zâmbim vieții!