Programul de Sănătate Orală

CE ESTE PROGRAMUL DE SĂNĂTATE ORALĂ?

           Programul de SĂNĂTATE ORALĂ Dent-A-life este un cumul de manopere stomatologice care au ca scop menținerea sănătații gurii în întregime (dinți și părți moi), prevenirea și reducerea incidenței cariei dentare, întreținerea și monitorizarea lucrărilor dentare existente, ținerea sub observație a integrității și sănătății mucoasei gurii (obraji, gingii, planșeu bucal, limbă, bolta palatină).

 

MANOPERELE DE IGIENIZARE CARE SE FAC ÎN CADRUL CABINETULUI Dent-A-life:

Manopera 1: INDICE DE PLACĂ BACTERIANĂ – evidențierea plăcii bacteriene prezente pe suprafețele dinților și invizibilă cu ochiul liber.

Manopera 2: TRAINING TEHNICA DE PERIAJ INDIVIDUALIZATĂ – personalizarea tehnicii de periaj dentar pentru următoarele 6 luni în funcție de rezultatul manoperei anterioare;

Manopera 3: DETARTRAJ CU ULTRASUNETE – îndepărtarea tartrului dentar supragingival și juxtagingival  cu ajutorul unui aparat generator de ultrasunete cu aplicații în stomatologie; se realizează prin intermediul unor terminale de titan suflate în aur pentru a nu modifica echilibrul florei bacteriene existente în gură și se ajustează la frecvența potrivită fiecărui pacient în parte.

+/- DETARTRAJ CU ULTRASUNETE SUBGINGIVAL – doar la nevoie și la pacienții care au depozite mari de tartru prezente sub nivelul marginii gingivale;

Manopera 4: DETARTRAJ MANUAL – completarea subgingivală a detartrajului cu ultrasunete. Se realizează prin intermediul unor instrumente speciale, acționate manual și care îndepărtează tartrul dentar poziționat la nivelul rădăcinii dinților, imediat sub gingie;

Manopera 5: PERIAJ PROFESIONAL – îndepărtarea plăcii bacteriene prezente pe suprafețele dentare, evidențiată în manopera 1. Se realizează la turații de 40.000 de ture/ min cu ajutorul unor perii. Se folosește pasta profesională special destinată  periajului dentar.

Manopera 6: AIR FLOW – manoperă de completare a periajului dentar. Îndepărtează placa bacteriană evidențiată în manopera 1, aflată interdentar sau pe dinte, în șanțul gingival aferent, în jurul obturațiilor, lucrărilor dentare deja existente. Se realizează cu ajutorul aparatului Air-Flow care pulverizează o pulbere specială de profilaxie care nu zgârâie smalțul dentar, dar îndepărtează pe lângă placa bacteriană și petele superficiale de cafea, vin roșu, alți coloranți naturali sau artificiali, lăsând dinții mai albi, mai strălucitori.

Manopera 7: CONSULTUL PERIODIC AL CAVITĂȚII BUCALEscopurile acestuia sunt:

 1. depistează cariile incipiente, cariile secundare, adica acele carii apărute în jurul obturațiilor deja existente;
 2. depistarea eventualelor soluții de discontinuitate (spatii) între lucrările protetice dentare și dinții pe care sunt aplicate, care pot aparea în timp prin retracția gingiei. Aceste retracții pot afecta prin depunerea plăcii bacteriene dintele stâlp, pe care este aplicată lucrarea protetică putând periclita fără verificare lucrarea protetică în întregime. Reprezintă singurul mijlocul real de monitorizare a lucrărilor protetice dentare deja existente în cavitatea bucală.
 3. poate sesiza existența semnelor orale a unor boli generale (ex: pemfigus vulgar – boală autoimună) determinând începerea investigațiilor și a tratamentului pe cale generală putând astfel chiar salva viața pacientului.
 4. depistează existența leziunilor precanceroase (ex: lichen plan) și care tratate în stadiu incipient cresc rata de vindecare.

Manopera 8: FLUORIZARE-REMINERALIZARE DENTARĂ manopera de ”întărire” a smalțului dentar deteriorat sub acțiunea permanentă a  plăcii bacteriene.

 

CE BENEFICII  AI DACĂ TE-AI ÎNSCRIS?

 1. Monitorizarea permanentă a sănătății gurii tale prin consultul periodic al cavitatii bucale.
 2. Prețuri speciale (reducere ~ 50%) pentru pachetul complet de Sănătate Orală;
 3. Garanții realiste: ne asumăm tratamentele făcute la Dent-A-life, iar lucrările dentare beneficiază de Certificate de Conformitate.
 4. În plus, ce poate fi mai de încredere decât o verificare periodică?
 5.  Personalizarea tehnicilor de întreținere a lucrărilor/tratamentelor dentare contribuie în mod semnificativ la longevitatea acestora;
 6. Consiliere în utilizarea mijloacelor de igienă dentară ideale ție  (perii de dinți, ațe  dentare de diferite tipuri, perii interdentare, geluri de prevenție și tratament aplicabile cu periile interdentare, aparate de dușuri bucale, etc). Acestea împreună cu tehnicile de periaj personalizat te vor ajuta să reduci drastic apariția noilor carii și leziuni parodontale (gingivale);
 7. Răspunsuri pe teme de sănătate dentară oricând ne soliciți (se realizează cu  programare prealabilă sau telefonic). Cu alte cuvinte, orice te interesează în legătură cu dinții tăi, echipa de specialiști Dent-A-life îți stă la dispoziție;
 8. Programările lasă-le în grija noastră:
  – la 5 luni primești un e-mail de SEMNALIZARE că peste o lună se împlinesc cele 6 luni de la ultima ședință de Sănătate Orală .
  – la 6 luni vei fi sunat și programat la ședința bianuală de Sănătate Orală.                                                                                                                – dacă nu reușești în luna în curs, nu e nicio problemă, ai o lună la dispoziție în care să-ți faci programarea. Noi îți vom reaminti și te rugăm să nu o iei ca pe o cicăleală, ci ca pe o grijă suplimentară pe care o avem față de sănătatea gurii tale pe care ne-am angajat împreună să o menținem pe termen lung.

BONUS:

 1. Consulturi de specialitate interdisciplinară gratuite în cadrul Dent-A-life;
 2. Urgențe dentare rezolvate prompt, în aceeași zi cu doleanța;
 3. Oferete periodice, semnalate pe e-mail și în cabinet.

 

Împreună zâmbim vieții!