protetica

Protetica dentară este specialitatea stomatologică responsabilă de diagnosticul și tratamentul de reabilitare morfo-funcțională și estetică a aparatului dento-maxilar. Acest lucru se realizează prin înlocuirea dinților, țesuturilor maxilo-faciale pierdute, cu proteze fixe (In-lay / On-lay, coroane dentare, punți dentare) sau cu proteze mobile (proteze scheletate, telescopate, elastice, acrylice, proteze pe implanturi).

Scopul final al oricărei intervenții protetice este acela de a reda echilibrul funcțional, estetic și psihologic al pacientului, îmbunățindu-i starea generală de sănătate.

O ramură specială a proteticii dentare este estetica dentară (cosmetic dentistry) care prin procedee de fațetare directă (cu materiale compozite în cabinet) sau indirectă (cu fațete ceramice preparate în laborator) redă imaginea ideală a zâmbetului pacientului.

La cabinetul stomatologic Dent-A-life se realizează o gamă variată de lucrări protetice: fațete dentare, lucrări protetice fixe sau mobilizabile, lucrări protetice pe implanturi. Înainte de efectuarea oricăror tratamente protetice se examinează în detaliu arcadele dentare, atât morfologic, cât și functional și se stabilește un diagnostic și un plan estetic de protezare. Există tratamente pregătitoare tratamentului protetic (odontale, endodontice, chirurgicale, albiri dentare), care vor asigura conduita corectă pentru aplicarea protocoalelor de protezare.

Acordăm atenţie la fiecare detaliu pentru a obţine un rezultat final de calitate, echilibrat, cu o estetică ideală individualizată, cu cele mai mari șanse de rezistență și durabilitate în timp.

Pentru noi este foarte importantă comunicarea cu pacientul, proces în urma căruia aflăm nevoile și dorințele lui. Medicii stomatologici de la Dent-A-life pun diagnosticul protetic și comunică pacientului tipul de lucrare protetică adecvat.
Ținând cont de discuția avută cu pacientul, i se recomandă varianta de lucrare protetică potrivită, se fac comparații între diferitele tipuri de lucrări (ex.: coroane metalo-ceramice sau full-ceramice; proteze parțial sau total mobilizabile, etc.).
Se iau în calcul ipotezele folosirii diferitelor tipuri de materiale stomatologice şi se pun în balanță avantajele sau dezavantajele folosirii acestora în cazul concret al fiecărui pacient, analizându-se nu în ultimul rând și corespondența financiară.

Abia apoi se ia decizia finală pe baza incontestabilă a hotărârii pacientului asupra variantelor de tratament pre-protetic, pro-protetic și protetic propriu-zis (fațete, fix sau mobil) expuse în mod profesonist de către medicii stomatologici de la Dent-A-life.

Serviciile de protetică dentară din cadrul cabinetului Dent-A-life includ:
1. Fațete dentare din ceramică E-MAX

2. Protetică fixă:
a) In-lay / On-lay ceramică E-MAX sau aliaj dentar pe bază de aur sau compozit;
b) Coroane unidentare sau punți dentare:
• Cu caracter provizoriu (Scutan – Luxatemp, Acrylat);
• Metalice;
• Metalo-Compozit;
• Metalo-ceramice (ceramică DUCERAM – Germania, ceramică NORITAKE – Japonia);
• Zirconiu cu ceramică E-MAX (zirconiu obținut prin frezaj CAD-CAM).
c) Coroane / punți pe implanturi:
• Metalo-Ceramice (clasice sau înșurubate);
• Full-Ceramice din ceramică E-MAX (înșurubată pe bont metalic sau cimentată pe bont hibrid).

3. Protetică mobilă:
a) Proteze pe implanturi;
b) Proteze parțial mobilizabile:
• Scheletate bicomponente:
1. parte fixă: dinți metalo-ceramici de care se ancorează prin sisteme speciale de ancoraj (capse de teflon sau culise);
2. Parte mobilă: conector principal, șei acrylice cu dinți din compozit sau acrylici .
c) Proteze total mobilizabile:
• Scheletate monocomponente (conector principal, sisteme speciale de ancoraj: croșete turnate, șei acrylice cu dinți din compozit sau acrylici);
• Telescopate (conector principal din aliaj nobil pe bază de argint, telescoape primare și secundare, șei acrylice cu dinți din compozit sau acrylici);
• Elastice (Valplast);
• Acrylice : parțiale / totale din dinți din compozit sau acrylici.

Odată finalizat cu succes tratamentul de protezare, facem traininguri individualizate de întreținere a igienei lucrărilor protetice pentru a le putea crește durabilitatea în timp. Totodată, pacienții proprii beneficiază de monitorizarea permanentă a sănătății orale și a lucrărilor efectuate în cabinetul nostru prin PROGRAMUL DE SĂNĂTATE ORALĂ.

Dr. Anca-Aura BORTEȘ – specialistul în estetică dentară din cadrul cabinetului stomatologic Dent-A-life susține că ”așa cum ochii sunt oglinda sufletului, zâmbetul negreșit este comis voiajorul informației”. Apelând la proceduri de reîntregire și îmbunătățire a zâmbetului dumneavoastră, vă veți crea o primă impresie memorabilă.

Orice manoperă dentară efectuată în cabinetul nostru respectă principiile sănătății și funcționalității dentare, ținând cont întotdeauna și invariabil de efectul estetic general, obținut la finalul tratamentului stomatologic.

Împreună zâmbim vieții!